Dikumpulkan Untuk tugas Mata Kuliah Bahasa Inggris Bisnis 2 ( TOEFL) tugas ketiga – 50 soal

Andita Nurul Chusna

12209722

4EA03

Soal 50 Baru :

      1. I am slow to …

express my opinion

express my viewing

make my views

make my opinion

Answer : express my opinion

Reason : because just opinion adverb

2.      2. I have to have this report finished …

 by Friday

 until Friday

Friday before

Friday beginning

Answer : by Friday

Reason : time signal for future activity

3.      3. We were fortunate enough to visit the Grand Canyon. It has …

beautiful scenery that is much

many beautiful landscapes

many beautiful sceneries

much beautiful scenery

Answer : much beautiful scenery

Reason : showing uncountable noun

4.      4. The car was parked directly … the diner

before

ahead of

in front of

preceding

Answer : in front of

Reason : preposition of place

5.      5. The ski resorts are usually crowded. There are many people … skiing

enjoy

that enjoying

who enjoy

who enjoying

Answer : who enjoying

Reason : in progress activity

6.      6. It is already 3 o’clock. Can you … time to catch the bus ?

have enough

have it in

make in

 make it in

Answer : make it in

Reason : same meaning with be successful

7.      7. I went to have my glasses …

fit

fitted

fit on

fitted on

Answer : fitted

Reason : same meaning with be fitted

8.      8. Mary’s house is … the hair salon. Do you think you can find it ?

along

near to

against

next to

Answer : next to

Reason : same meaning with beside

9.      9. The burning stick was very hot. He let … just in time

alone it

go alone it

go it

go of it

Answer : go of it

Reason : it be cool

D   10. Do we have … money to last us the week ?

alot of

plentiful

plenty of

enough

Answer : enough

Reason : just the right answer

         11. John decided … golf on weekends

To begin

To commence

To take up

To start up

Answer : to start up

Reason : just the right answer

     12.  It … to me whether we meet them or not

Make no difference

Make not a difference

Is indifereent

Is not a different

Answer : make no diferrence

Reason : 

1  13.  We were … after all the hard work

wear out

outworn

weary out

worn  out

Answer : weary out

Reason : adj which means tired 

     14.  We saw … wild animals while in vacation

Quite a few

Quite much

Quite many

Quite some

Answer : quite many

Reason : to show the amount of countable noun 

    15.  They are late as usual. I don’t think we should … them

Await for

Wait for

Await on

Wait on

Answer : wait for

Reason : 

    16.  Are you … the competition ?

Enter

Going entering

Go to enter

Going to enter

Answer : going to enter

Reason : simple future = going to + V1 

1   17.  You had better … the tourist information office

Inquire at

Inquiring at

Inquire to

Inquiring at

Answer : inquire to

Reason : had better +V1

     18.  Ireland was part of the UK, … ?

Didn’t it

Wasn’t it

Hasn’t it

Weren’t it

Answer : tag question = statement + question – / statement – question + 

     19.  They will be … at the party

Present

Presents

Presenting

At present

Answer : presenting

Reason : future continous = will be + V-ing 

     20.  Will they go … the summer ?

Swim

To swim

Swimming

To swimming

Answer : swimming

Reason : gerund = when there are 2 verbs close to each other, the second verb must be in the form of V-ing 

     21.  The New York police were very anxious … about the crime

More learn

Learn more

To more learn

To learn more

Answer : to learn more

Reason : adj + to V1 

     22.  Many excited women could … at the department store sale

Seen

Be seen

Be seeing

Be see

Answer : be seen

Reason : passive voice = be + V3 

     23.  The sink in the locker room tends to …

Flow

Overflow

Flow over

Over flowing

Answer : Overflow

Reason : flow over the edge of the sink 

     24.  How long did the baseball game … ?

Last

Endure

Survive

continue

Answer : Last

Reason : continue for a period of time 

    25.  We must … the annual board meeting tomorrow.

Attend

Attend to

Attend in

attending

Answer : attend

Reason : must + V1

——- Andita Nurul Chusna ——-

1.      1. The subway station is … here.

Near

Near to

Near from

naring

Answer : near

Reason : preposition

2.      2. When we woke up, everywhere was … snow.

Covered

Covered by

Covered with

covering

Answer : Covered by

Reason : passive voice = be + V3 + by

3.      3. Do earthquakes … often in North America ?

Break

Break out

Happen to

occur

Answer : occur

Reason : same meaning with happen

4.      4. We had better … before it begins to rain.

Leave

Leaving

To leave

To leaving

Answer : leave

Reason : had better + V1

5.      5. A large crown … in front of the train station.

Gathering

To gather

Had gathered

Had gathering

Answer  : had gathered

Reason : had + V3

6.      6. In winter, driving accidents occur quite … on the highways.

Frequently

Many

Much

 afew

Answer : frequently

Reason : adverb = comes after verb

7.      7. Would you like to … to the United States ?

Trip

Voyage

Travel

went

Answer : travel

Reason : verb

8.      8. Most people at some stage have a feeling …

Responsible

Responsibility

Of responsibility

To be responsible

Answer  : to be responsible

Reason : comes after noun

9.      9. This stadium can hold …

Much audience

A large audience

Much audiences

Many audiences

Answer : many audiences

Reason : it’s for countable nouns 

   10.  When the mountain forests … , there can be large forest fires.

Become dry

Becoming dry

Become drying

drying

Answer : Become dry

Reason : V1 + adj come after subj

    11.  “What kind of work are you doing for that company?”

“I’m … as an administrator.”

Worked

Occupied

Hired

employed

Answer : hired

Reason : being employed 

    12.  “I don’t want to buy anything, do you?”

“Yes , I’d like to buy …“

Pencil

Much pencils

Any pencils

Some pencils

Answer : Some pencils

Reason : put in positive sentences 

     13.  We can … sports on Saturday if you’d like.

Plays

Has

Does

play

Answer : play

Reason : comes after modal aux     

     14.  … the hotel rooms are reserved throughout peak season.

Almost

Almost of

Almost all of

Most of all

Answer : most of all

Reason : identify amount of things 

    15.  “ Where did you work before?”

“I worked only minutes … railroad track.”

From

From the

Near

away

Answer : From the

Reason : 

    16.  “I don’t think it will rain at all today, do you?”

“ No , I … so.”

Think not

Not think

Don’t think

Do think not

Answer : Don’t think

Reason : negative sentence 

    17.  We have only another five minutes. I think we …

Hurry

Be hurry

To hurry

Should hurry

Answer : should hurry

Reason : giving a suggestion 

    18.  Many fans showed up at the stadium. They were … the big game.

Anxious seeing

Anxious to see

To anxiously see

To see anxiously

Answer : Anxious to see

Reason : come after to be 

    19.  “Who did you meet at the community dinner dance?”

“ I met many … people.”

Grandly

Celebration

Fame

prominent

Answer : prominent

Reason : same meaning with very important / famos 

    20.  “John isn’t sure that the meeting will be held tomorrow.”

“I met many … people.”

Certain

Certainly

Am certain

Am certainly

Answer : Am certainly

Reason : same meaning with am sure 

     21.  My brother loves to watch baseball . I … basketball.

Prefer to watch

To prefer watching

Watch preferring

Preferring to watch

Answer : Prefer to watch

Reason : prefer + to V1

    22.  Many people are waiting for the news bulletin. It will … soon.

Be circulate

Circulate around

Come near

Come around

Answer : Circulate around

Reason : verb future 

    23.  I think our guests will …

Be here shortly

Shortly be here

Here be shortly

Here shortly be

Answer : be here shortly

Reason : come after will 

    24.  Who … when John is likely to turn up.

Know

Do know

Is knowing

knows

Answer : knows

Reason : showing a statement 

    25.  The managers are … a new work schedule now.

Arranging

Arranging up

Be arrange

To arranging

Answer : Arranging

Reason : because is arrange

Nama : Andita Nurul Chusna

 NPM : 12209722

 Kelas : 4EA03

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s